Sütemények

MENÜ

hozzávalók

A hájas tésztához

A krémhez

elkészítés

  1. A hájas tésztát két részre vágjuk, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220 ºC, légkeverés), tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után megsütjük. Félretesszük, hagyjuk a lapokat kihűlni.
  2. A krémhez egy liter vízben a vaníliás pudingot, a vaníliás cukorral együtt, sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük és kész is.
  3. Kicsit hagyjuk a krémet hűlni, majd az alsó lapra egyenletesn ráhalmozzuk, végül rátesszük a felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk.

 

 

 

 

Asztali nézet