Sütemények

MENÜ

hozzávalók 

A tésztához

A krémhez

elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval és 4 dkg cukorral habbá verjük. A maradék cukrot a vaníliás cukorral a sárgájához adjuk, és kihabosítjuk. Egy kis lábosban felolvasztjuk a vajat a csokival, majd a habos sárgájához adjuk. Beleszitáljuk a lisztes sütőport, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 175-180 fokon 25-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A krémhez

  1. A krémet órákkal korábban, vagy már előző este el kell készíteni.
  2. Ehhez a tejszínt a cukrokkal és a kakaóporral felforraljuk, majd a tűzről levéve felolvasztjuk, és simára keverjük benne a csokoládét.
  3. Ha kihűlt, frissen tartó fóliával lefedjük, és 4-5 órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe rakjuk.
  4. A kihűlt piskótát vízszintesen félbevágjuk, és az alsó lapot megkenjük a krém 3/4-ével. Rárakjuk a másik piskótalapot, és bevonjuk a megmaradt krémmel. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
  5. Ha valamilyen alkalomra szánjuk a tortát, készítsünk dupla adag krémet, és a piskótát 3 részre vágva töltsük be, díszítsük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet